marți, 21 iunie 2011

Recomandare: Puiul fara hormoni.

Poate ca multa lume stia deja de el si am venit si eu ca tuta la "spartul targului", dar eu am afllat cu mare bucurie abia sambata (de la o mama din parc, uite de ce e bine sa mai si interactionezi :))) ca exista, in comert, la pret (aproape) normal o marca de pui crescuti fara hormoni si alte minuni. Se numeste Coco Rico si sunt produsi la Buzau, (cred ca) se gasesc aproape peste tot si, fara sa fie certificati ecologic si fiind tot "stresati" (= crescuti in baterii), nu mananca hormoni de crestere, aditivi alimentari si faina de oase. E un upgrade, ca tot se vorbestte din ce in ce mai des de ravagiile pe care le fac hormonii din carne si asupra copiilor, si asupra noastra. Eu am luat o caserola de pulpe din Mega Image cu 15 lei/kg. Sunt mai micute (logic) decat media si cam uratele (adica au pene dar nu m-a deranjat ca le-am scos pielea) dar ma simt mai usurata stiind ca am gasit o solutie sa nu mai risc sa-i cresc sani copilului meu...

Pentru ca stiu ca multa lume nu are acces la pui crescuti traditional si nu isi permite, in mod realist, sa cumpere carne bio din comert, sper sa va fie de folos recomandarea. De asemenea, daca mai stiti surse de alimente "curate" la preturi decente, va rog sa ni le impartasiti.

9 comentarii:

  1. Mersi pt pont, stiam de Coco Rico, eu din asta ii luam lui C, si mai exista niste pui de la Agricola, scrie pe ele ca sunt "pui crescuti la tara" problema e ca nu se gaseste decat in unele hypermarketuri, eu am vazut in Real. Am luat si din astia si vreau sa va spun ca era clar ca sunt "de tara" pt ca aveau carnea atoasa si mai galbuie la culoare si erau pete de grasime in apa in care au fiert, deci va recomand si marca asta.In rest eu prefer sa-i dau curcan lui C, e ff buna marca "penes curcanul", ii dau peste, vita, chiar si muschiulet de porc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sencs de pont, intamplator noi numai pui de la aceasta marca luam. Ma bucur sa aflu ca-s ok :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum, va dati seama ca nu le-am facut analize hormonale- ideea e ca pe acela pe care l-am luat eu scrie ca sunt crescuti fara respectivele substante. E vorba despre caserolele vidate, ca am mai vazut si CocoRico tras in folie, normal, dar arata un pic altfel ambalajul si nu scria nimic pe el, deci e posibil sa vina din alta ferma... (???)

    RăspundețiȘtergere
  4. Un mgazin coco rico gasiti la p-ta Delfinului, punct de livrare special; cand ajung eu sambata pe la 13.00 la piata nu se mai gasesc decat cele de calitate inferioara. Au de la piept fara os si fara pielita, pana la ...orice de pui vrei. succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc si eu de info! Clar nu esti tuta la spartul targului pt ca aia sunt eu, habar n-aveam de puii astia. Bine de stiut ca se gasesc la Mega Image, suntem buni prieteni.
    ps: imi lipseste cartonasul nr 70 :))) Help...anyone??

    RăspundețiȘtergere
  6. @ anonim: Thanks!

    @ Monica: stai sa il caut, noi le avem intr-o cutie maaare dar cred ca avem tot in triplu exemplar. Si noi suntem fideli, e cel mai apropiat magazin de casa :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ok, cumpar si eu pui d-asta de ziceti voi, desi nu mi-ar prinde rau sa-mi mai creasca o leaca sanii =))

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Cami: ma tem ca saniii cresc numai daca ai 5 ani, la varsta noastra se intampla alte minuni... :D

    RăspundețiȘtergere