joi, 16 iunie 2011

Pana de idei

De doua zile imi bat capul sa mai gasesc un subiect despre care sa scriu, si nu-mi trece nimic prin minte. De fapt mi-au trecut vreo doua, dar erau prea intime si prea controversate si am renuntat la ele. Nu stiu de ce, desi nu am fost niciodata genul de om care sa-si ascunda sentimentele pentru a fi agreabil, in momentul asta nu simt nevoia sa ... stau impotrva curentului, asa ca nu vreau sa scriu despre chestii intime si controversate. Si la altceva nu ma pot gandi.

A inceput sa-mi placa sa scriu aici, dar eu am fost toata viata o mare inconsecventa, am inceput zeci de proiecte pe care nu le-am dus la capat pentru ca imi pierdeam elanul. Nu vreau sa se intample si cu blogul acesta asa, dimpotriva, as vrea sa scriu cat mai mult, pentru a ramane peste timp un fel de marturie, daca il va interesa pe Vladut vreodata ce simtea si ce gandea maica-sa cand era el de-o schioapa.  Asa ca, va rog pe voi, cele carora v-a facut placere sa cititi ce-am scris pana acum, sa ma ajutati sa trec peste "criza": ce v-ar placea sa cititi? Ce vi s-ar parea interesant? Promit sa "tratez solicitarile" in ordinea  aparitiei si a aparitiei inspiratiei :))

20 de comentarii:

  1. Mie mi-ar placea sa scrii ce mananca Vladut, sa ma mai inspir putin :D Si ma mai gandesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot sa ma pronunt, sint intr-o pasa naspa, plus ca si la mine cel mai pregnant gind in perioada asta e unul destul de intim :) Asa ca si comentariul asta e tot degeaba :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ar placea sa scrii lucruri despre viata cu copil altfel decat cele foarte concrete (cat doarme si ce mananca). Mi-ar placea sa scrii despre ce simti tu, despre cum crezi ca vor sta lucrurile peste 5 ani, despre cum esti si crezi ca vei fi tu, Maria - femeia si Maria - sotia, nu numi Maria, mama. (eu si temerile mele vechi...stii deja :))

    Plus ca scrii atat de frumos incat poti scrie si despre lucruri car en-au legatura cu copilul... Nu intelege gresit, Vladut e adorabil, ceea ce scrii e util pentru mame, sunt convinsa, dar de ce sa te "nisezi" atat de strict?! Zic si eu...nu da rau, daca nu esti de acord...

    RăspundețiȘtergere
  4. Receptionat :))
    @ Denisa, vei fi dezamagita de meniul saracacios, dar promit ca scriu.

    @ Cami... sigur vor fi si astea. O sa fie un articol "cu dedicatie" in curand si unul la care chiar o sa astept sfaturi de la tine. O sa te prinzi tu which is which :)

    @ Anca, good to see ya, chiar si "degeaba". :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ai putea scrie de ce da/nu ideii unul fratior/surioara pentru Vladut.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Pici, e una dintre cele doua teme controversate despre care spuneam. Am vrut sa scriu despre asta, dar m-am oprit pentru ca mi-am dat seama ca as fi complet impotriva curentului. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. :D Multumesc, abia astept sa vad despre ce e vorba!

    In privinta inspiratiei, nu-ti fa probleme, daca reusesti sa fii cat de cat constanta pana implinesti vreo 100 de articole scrise, apoi inspiratia va veni la o simpla chemare :)) Deja vei fi "stapanita" de cititorii tai, nu vei putea sa-i dezamagesti, daca i-ai obisnuit cu un ritm de articole, si vrei, nu vrei, scoti de-un articol cumva, de undeva. Le scrii mult mai usor.
    In plus, cand iti vine o idee despre ceva din care iese de-un articol, noteaz-o scurt, chiar aici pe blog si las-o nepublicata, o dezvolti cand n-ai inspiratie. Sau cand esti in forma maxima pentru scris, poti da gata 2-3 articole pe care le tii ca backup pt zilele proaste sau foarte aglomerate... E important sa-ti inveti cititorii cu un ritm si apoi sa-l pastrezi. Si, dsi presupun ca inca zici ca scrii doar pt tine si Vladut, o sa recunosti curand ca traficul blogului te intereseaza si te mandresiti daca e bun :)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu traiesc dilema asta asa ca vroiam si alte pareri :))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu am aceeasi dilema.... daca ma uit la relatia pe care o am cu sora mea si maine as ramane gravida...cand vad cat de fericita este Erica cand vin copiii la ai mei in curte si se joaca la nisip, la fel as face si al doilea copil.... dar cand ma gandesc cat a plans, cat nu a dormit, cate mofturi la mancare, ca nici acum nu si-a scos masa de noapte, nu prea mai imi vine sa il fac pe al doilea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Maria, sunt Pame si eu personal as vrea sa scrii parerile tale tocmai pe acelea care sunt impotriva curentului, pt ca de-ale curentului stim si ne-am plictisit, vrem sa auzim si "the other side of the story". Ce as mai vrea sa citesc este despre educatie,cum tratam crizele astea de personalitate, cum e mai bine sa faci de la 2 ani: gradi sau bona, asta e dilema mea de ex. Si ma mai gandesc....

    RăspundețiȘtergere
  11. @Maria, cum i-am scris si Ancai ieri, decizia de a mai face un copil este extrem de personala si tine de foarte multi factori. Cu toate acestea, pe mine ma dispera sindromul asta de bebe 2:), asa ca socot ca ar fi buna si prezentarea unui revers al medaliei.
    @Anca....pregnant gand:)):))

    RăspundețiȘtergere
  12. @Calina: da, exact! Recunosc, un stimul important este faptul ca am o colega de birou care a nascut cu doua saptamini inaintea mea si acum e gravida, si imi face o pofta de mor, ca stind zilnic la cafea cu fetele retraiesc simptomele de sarcina. Si asta ma duce cu gindul mai departe, la faptul ca as face dar n-as face inca un bebe. Nu stim exact ce simtim (nici eu nici G) si n-o sa stim niciodata daca decizia pe care o vom lua e cea corecta. Problema e ca nu sint sigura nici ce-mi spune instinctul, adica nu sint sigura daca ceea ce simt e instinctul sau e melancolia de a mai face un bebe.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Everybody - I give up, o sa scriu despre me & another baby, lasati-ma 2-3 zile sa ma adun si sa ii dau o forma "literara" :)

    @ Cami - multumesc pentru sfaturi, o sa tin cont de ele. Stii (sper) ca nu sunt ipocrita si nu voi spune ca scriu numai pentru mine si Vladut nici macar acum - daca era asa, foloseam google docs :) Dar nici nu sunt foarte sigura ca... elucubratiile mele chiar intereseaza, asa ca deocamdata imi gasesc motivatia de a continua in faptul ca eu sunt, vorba ta, "nevorbita" si ca toate astea vor fi pastrate (sper) si pentru momentul in care el ar putea fi interesat de ele.
    Altfel, motivul "adanc" al blogului e altul- scrisul a fost unul dintre visele neimplinite ale tineretii mele, probabil cel mai mare. La 16 ani inca imi doream sa fiu "scriitoare". Nu voi afla niciodata daca as fi avut talent (cei care ma indrumau atunci spuneau ca da, parintii mei au fost de alta parere si eu am cedat) dar uite ca acum am gasit un "surogat" si imi place. Asa ca recunosc ca ma intereseaza si traficul, si parerile celorlalti, si ma bucura comentariile. (Plus ca am castigat primii 12 centi din viata mea din scris, da? :))))

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Pame- educatia e alt subiect controversat, dar nu mi se pare atat de intim, asa ca voi scrie si de el. Totusi parca ma sperie, e prea "mare", intai trebuie sa-mi dau seama cum il "sparg" in bucatele mai abordabiel...

    RăspundețiȘtergere
  15. Maria nu stiu daca esti impotriva curentului. Si eu am aceasta dilema desi toata viata mi-am spus ca nu voi avea decat un copil, dupa nastere (rasfat in sarcina, recuperare usoara, copil destul de linistit) mi-am zis ca pot sa mai fac asta, dar acum dau inapoi. Motive: destule, diverse plus niste temeri pe care nu-mi vine sa le exprim pentru ca nu stiu daca intelege cineva...Concluzia e ca mi-ar placea sa citesc despre asta asa cum imi face placere sa citesc tot ce scrii tu. Ca idee totusi, cum a spus si Pameluta, chestii legate de educatie, cum fac sa nu am un copil care se taveleste pe jos de nervi in magazin (asta e cosmarul meu cel mai mare) :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai de cand te deranjeaza pe tine ca un subiect e controversat? E blogul tau, parerea ta :D...asta cred ca e dreptul fundamental al blogerului, sa-si zica parerea...daca are cineva de comentat, cu atat mai bine, oricum poti modera comentariile care nu iti sunt pe plac...fiindca e blogul tau si faci ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Monica: Multumesc pentru aprecieri, voi scrie si despre copii, si despre educatiie :)

    @ Andy: desi nu s-ar spune :)) eu chiar nu am intentia sa dau nastere la discutii aprinse si la antipatii. Daca se mai intampla si asta este pur si simplu pentru ca sunt o persoana foarte directa (= lipsita de tact)si nici nu tin musai sa ma placa toata lumea, dar nu ma "hranesc" din controverse. Stiu ca pot sterge comentariile (nu le pot edita si intentionat am ales sa nu le moderez, chiar vreau ca oricine sa poata comenta si le iau ca date) dar, dincolo de asta, nu vreau sa ranesc sentimente cand vine vorba de chestii foarte intime si "incarcate" emotional- si vorbesc si de sentimentele celor dragi mie, care pot citi ce scriu eu, acum sau mai tarziu, si de cele ale cititorilor. De aceea incerc sa spun lucrurile intr-o forma frumoasa, si am nevoie de un ragaz pentru a imi pune gandurile in ordine si a le elabora :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Aveam eu o idee si, pe cand imi bateam capul cum sa o inserez intr-un comentariu asa, fara legatura cu postul respectiv, am uitat-o :(( Lasa ca promit ca scormonesc bine si imi aduc aminte.

    La fel ca si Denisa, mi-ar placea sa mai aduci la iveala povesti cu retetele incercate cu/pe Vladut. Desi de la nasterea Maruntzicii am promis ca voi aduce un stil de viata sanatos in noua familie, nu m-am putut tine de cuvant, dar pe ici, pe colo inca ma stradui. Asa ca, putin help intr-un domeniu pe care il detest (al bucataririi), mi-ar prinde bine.

    Despre jocuri si jucarii la drum? In casa si pe-afara ma mai descurc, dar ma infricoseaza gandul unui drum lung pe care urmeaza sa il facem si in afara de o tabla din aceea de plastic pe care sa scrie si niste marionete de deget a la Ikea, nu am nicio idee :(

    Si in alta ordine de idei: m-a impresionat enorm sa imi vad blogul in lista ta de bloguri, multi vizitatori si comentarii frumoase ti le datorez. O sa ma revansez dupa ce pregatesc alte doua bloguri, unul al fie-mii (Allis goes public).

    Kiss and kiss from mami si Allis.

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu promit c-o sa citesc orice scrii :)).
    Nu-s pretentioasa, si mi-e dor de tine.
    Si da, ai fi fost o scriitoare buna. Sincera si directa, spirituala si cateodata "rea", umana si calda, taioasa si rece...depide de subiect, nu?
    Asa ca scrie aici :*.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Roxana - Am scris adevarul trist despre mancatul lui fiu-miu :)) si la drum lung nu plecam cu el inca, pentru ca se plictiseste rau si inevitabil incep maraielile. In general alegem avionul din acest motiv. :)
    Va pupam si noi si asteptam blogurile. Si va asteptam prin Bucuresti, poate stati mai mult si dati un semn :)

    @ Cristina- multumesc si te pup!

    RăspundețiȘtergere