miercuri, 14 iulie 2010

Budinca de mazare si cartof



Pentru ca plodosenia mea nu serveste "baby food", vrea mancare de oameni mari, cu gust, care sa poata fi mancata cu mana... m-am adaptat la situatie... cat de cat. Adica am gasit prea putine retete pentru copii de cca 1 an, si am inceput sa adaptez, pe cat posibil, retete de adulti.
Asa ca probabil ca minunea asta merge de la 1 an, pentru ca are ou intreg (Vladut a mancat albus de la 10 luni, intai din greseala, apoi pentru ca nu a patit nimic)

Deci... am taiat un cartof mediu cubulete mici, si l-am fiert la abur cu un pumn de mazare. Intre timp am pus la desarat in apa o bucata de vreo 50 g de telemea proaspata pe care am ras-o dupa aceea pe razatoarea fina. Am amestecat legumele fierte cu un galbenus si branza, am mai pus vreo 2 linguri de lapte si 2 linguri de pesmet. La urma am amestecat cu albusul batut spuma si am pus compozitia in doua forme mici de ceramica unse si tapetate cu acelasi pesmet, pe care le-am copt 25-30 de minute incuptorul incins la 200 grade.

Rezultatul a fost yummy pentru fiu-miu care a ras o budincuta la o masa si jumate din a doua la gustare (ceea ce i se intampla rar, ca el serveste de obicei doze "homeopate" si se plictiseste repede). Budinca iese tare si se taie feliute, deci nu merge sa fie data cu lingurita sau mixata. Presupun ca poate fi facuta cam din orice fel de legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu