joi, 5 august 2010

Doua retete fara poze :)

Doua pranzuri care lui Vladut i-au placut tare, dar n-am apucat sa le fac poze.

Pulpe crocante

Am vazut ca-i place pane-ul, asa ca pentru "minimum damage" i-am facut o pulpa superioara de pui, data prin ou batut si pesmet home-made din paine uscata in cuptor si am pus-o la cuptor pe hartie de copt cam 40 de minute, sa se patrunda bine (am incercat-o intepand-o cu un cutit, cand nu a mai curs sange era facuta). A iesit foarte buna si fara prajeala. Vladut a mancat-o cu rosie taiata cubulete.

Budinca de taitei

Am amestecat un pumn de fidea (de supa, fara ou) fiarta, cu un ou batut, o felie de sunca bio tocata marunt si una de cascaval ras (tot bio, de la Dorna) rasa pe razatoarea mica. Am pus compozitia in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana s-a inchegat si rumenit. De data asta m-am "smecherit" si am folosit forme pentru briose, din silicon si nu am mai avut surprize neplacute gen lipit. Super-buna, am mancat din nou impreuna la masa.

Tortilla cu dovlecei



Am fiert la abur un dovlecel mic, apoi l-am taiat cubulete. Am batut bine 2 oua cu putin lapte, in ea am adaugat dovleceii fierti, partea alba (in cazul meu rosie, ca asa am nimerit) de la o ceapa verde si o feliuta de telemea de casa zdrobita cu furculita. Toata compozitia-minune am turnat-o intr-o forma termorezistenta tapetata cu hartie de copt si am pus-o in cuptorul incalzit cam la 200 de grade pana s-a inchegat.
E o omleta cu nume mai fitzos si coapta in cuptor, de fapt. Dar cum Vladut al meu a facut o pasiune pentru oua in ultima vreme, a ras mai mult de jumatate la o masa (restul l-a mancat mami).

Budinca de cous-cous



Presupun ca se poate face cu orice fel de paste, eu am facut din cous-cous pentru ca asta am nimerit.
Am pus la calit 2 rosii mari de gradina cu o lingurita de unt, cand a scazut zeama la jumatate am amestecat-o cu o ceasca de cous-cous preparat si 2 felii de mozzarella taiate cubulete. Toata chestia asta am pus-o la cuptor la 180 de grade, in doua forme de budinca unse si tapetate cu pesmet, am presarat cu putin parmezan ras si am tinut-o... nu mai stiu cat. Pana s-a rumenit. Simpla si delicioasa si pentru noi, nu numai pentru Vladut. :)